Merhabalar, yeni yazımda yazarı Matt Haig olan Gece Yarısı Kütüphanesi Kitap yorumumu paylaşmak istedim.
Okuduğum ve bende farkındalık yaratan kitaplara blogumda da yer veriyorum. En çok satanlar listesinde yer alan bu kitabın konusu çok ilgimi çekmişti ve yorumları da oldukça iyiydi. Edindikten ve okuduktan sonra gerçekten başucu kitaplarından biri olduğunu anladım. Spoiler vermeden size kitap hakkındaki kısa bilgileri paylaşacağım ve edindiğin deneyimlere, farkındalıklara yer vereceğim.
İngiliz edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Matt Haig kitaplarından başkalarını da okudum onları da çok beğendim. Gece Yarısı Kütüphanesi’inde birçok insanın yaşadığı “Acaba geçmiş yaşantımda şunları yapsaydım nasıl olurdu, şimdi nerede, neler yaşıyordum, ah keşkeler…” tüm bunların cevabını bulmanızı sağlıyor. Aslında her birimizin hayatı kendi yolunda olması gerektiği şekilde ilerliyor. Sevinçler kadar maalesef acılar da hayatın bir parçası. Olumsuz durumlar yaşadığımızda, sıkışmışlıkların ortasında kaldığımızda bazen acaba soruları kafamızda dönmeye başlıyor. İşte kitap işte bu geçmişte takılı kaldığımız durumlar için ışık tutuyor diyebilirim. Kafadaki tüm sorulara bir cevap verirken bunu farkındalıkla yapıyor, o anda beyninizde bir ışık yanıyor.
Yazarın dili gerçekten çok akıcı ve bir solukta bitirdiğim kitaplar arasında yerini almayı başardı. Çok ayrıntılarda boğmuyor, güzel bir kurgusu var ve bir sonraki sayfayı heyecanla bekledim. Bazılarınıza belki komik gelecek ama bir yandan da kitap bitmesin istedim, yani hikayeyi o kadar sevdim, bu kitabın içerisinde olmak bana huzur verdi. Biraz depresif hissettiğim bir zamanda okuduğumda bana gerçekten çok iyi geldi. Hayatıma, kendime dışarıdan bir gözle bakmayı başararak farkındalık sağladım. Hem bir rahatlama sağlarken iyi hissettirirken hem de keşke dediklerime farklı bir gözle baktım.
Hayatta her seçimin bir sonucu var, her sonuç da farklı bir seçime yol açıyor. Ne olursa olsun iyisi ve kötüsüyle hayat sizin hayatınız ve sizin deneyimleriniz. Gece yattığınızda uykunuz kaçıyor ve geçmişteki tercihlerinizi sorguluyorsanız, bu düşüncelerle kendinizi yiyip bitiriyorsanız da bu kitaba şans vermenizi, okumanızı öneririm. Okuyanların yorumlarını benimle de paylaşmasından çok mutlu olurum.
Gece Yarısı Kütüphanesi kitabını okuyanların da kişisel düşüncelerini yorum olarak okumak beni mutlu edecektir. Sevgiler.

